Pariază Responsabil

Pariatul reprezintă o activitate distractivă și interesantă cu care îți poți petrece timpul liber, dar acest lucru se întâmplă doar în momentul în care te bucuri de ea moderat, o tratezi cu responsabilitate și cu un buget bine limitat. Toți jucătorii trebuie să fie conștienți de importanță pariatului responsabil și să fie capabili să balanseze pariurile cu viața personală. Având în vedere că echipa BetBrain pune un preț mare pe timpul tău și starea ta mentală, am creat un ghid cu sfaturi și modalități prin care vei reuși să menții pariurile într-o zonă distractivă și sigură.

Problemele cu Pariurile

Studiile definesc pariatul problematic ca o activitate care îți poate afecta toată viața și poate interfera cu viața ta de zi cu zi. Astfel, pariatul problematic nu este legat exclusiv de pierderea banilor.

Pariatul problematic reprezintă trecerea pe puntea dintre distractiv și sigur către frustant și nesănătos. Indiferent că pariezi pe sport, ruletă, poker, sau jocuri - în cazino sau online - trebuie să ai responsabilitatea de a menține controlul asupra acestei activități și asupra bugetului tău.

Trecerea peste această punte va avea foarte multe consecințe pentru tine, având în vedere că dependența de jocuri de noroc îți poate afecta relațiile personale, interfera cu cariera ta și poate conduce către un dezastru financiar pentru tine.

Din aceste motive, menținerea pariurilor într-o zonă distractivă și sigură este esențială pentru tine. 

Reguli ale Pariurilor

Mulți oameni se întreabă în constă pariatul responsabil. Ei bine, acesta începe cu respectarea unor reguli de bază. Când începi să pariezi online, trebuie să fii conștient că divertismentul este bun în viața tuturor, dar cu o limită bine impusă.

Un jucător responsabil trebuie să știe foarte bine limitele și să le impună, indiferent de circumstanțe. Acestea sunt câteva dintre regulile pe care trebuie să te asiguri că le respecți:

Niciodată nu paria mai mult decât îți poți permite

Sumele pe care le pariezi trebuie să fie cele pe care le-ai propus inițial, și nu trebuie să reprezinte decât un anume procent din bugetul tău. Trebuie să ai în vedere acest buget pentru distracția ta, ca și cum ai ieși în oraș, cu prietenii, la un film, sau la teatru. Niciodată nu depăși această limită stabilită inițial și nu folosi niciodată bani care sunt rezervați pentru alte aspecte precum chirie, mâncare sau facturi. 

Trebuie să știi când te oprești

Jocurile de noroc pot deveni complicate. Dacă pierzi mai mulți bani decât te-ai așteptat inițial, nu încerca să îi recuperezi prin alte pariuri pe sume mai mari dacă ai depășit deja bugetul. În acele momente, trebuie să fii conștient că nu pariezi complet rațional și că trebuie să oprești instinctul de a recupera pierderile cu orice preț.

Ia o pauză când nu mai este distractiv

Singurul scop al jocurilor online este să fie distractive. Dacă simți că acest aspect nu mai există pentru tine, asigură-te că iei o pauză de fiecare dată când este nevoie, indiferent de cât de lungă ar fi aceasta.

Setează limite de timp și de buget

Înainte de a începe să pariezi online, trebuie să te decizi cât de mulți bani poți aloca acestei activități și cât de mult ești dispus să pierzi pentru aceasta. În acest mod, vei știi când este nevoie să te oprești. 

Aceleași reguli se aplică și pentru timp, nu doar pentru buget. Având în vedere că timpul este cel puțin la fel de valoros ca banii, nu ar trebui să pariezi pentru perioade îndelungate de timp. Astfel, setează-ți prioritățile bine și asigură-te că nu ratezi lucruri esențiale din viața personală pentru pariuri.

Ești aici să te distrezi, nu să îți crești venitul

Este adevărat că pariurile reprezintă o activitate care îți poate aduce sume generoase de bani. Cu toate astea, nu trebuie să fie tratate ca pe o sursă de venit. Toate jocurile de noroc țin de șansă și de noroc, precum le sugerează și numele. Dacă motivațiile tale sunt să devii bogat peste noapte, nu fii dezamăgit când acest lucru nu se întâmplă.

Pe lângă talent, cunoștințe și strategii, pariurile au nevoie și de noroc. Astfel, asigură-te că te distrezi și că nu ai așteptări mari din prima.

Pariază doar când ești într-o stare bună

Nu ar trebui să pariezi dacă nu te simți bine, sau ai orice problemă legată de sănătatea ta mintală. Acest lucru înseamnă că nu trebuie să pariezi niciodată când ești supărat, nervos, depresiv sau în orice altă stare care nu te va ajuta când pariezi. Va trebui să ai o minte liberă și mult calm pentru a lua cele mai bune decizii.

Nu paria sub influența oricăror substanțe 

Este absolut necesar să nu pariezi sub nicio influență, precum alcool sau droguri. Pariurile au nevoie de o minte rațională și liberă pentru cele mai bune decizii.

Cere Ajutor

Dacă ești de părere că poți dezvolta orice problemă legată de pariatul excesiv, nu ezita să ceri ajutor. Înconjoară-te de prieteni și familie și cere ajutor profesional. Nu este nevoie să te lupți singur cu o adicție. Există nenumărați profesioniști care sunt gata să te ajute în orice momente. 

10 Semne ale Pariatului Excesiv

Pariatul excesiv este privit de multe ori precum o „boală tăcută”, având în vedere că nu există semne clare precum adicțiile la alcool sau droguri.

Mai mult decât atât, pariorii cu probleme refuză să accepte acest lucru de cele mai multe ori. Acestea sunt câteva semne comune pe care trebuie să le ai în vedere pentru a evita orice problemă legată de pariatul excesiv:

  1. Consumi mai mulți bani decât îți poți permite.

  2. Pariezi mai mult pentru a recupera pierderile.

  3. Minți despre sumele de bani cheltuite pe pariuri și pe timpul pe care îl petreci.

  4. Nu mai ții legătura cu prietenii și familia. În schimb, petreci din ce în ce mai mult timp pentru pariuri.

  5. Pariezi de multe ori tot bugetul tău.

  6. Ești interesat doar când pariezi pe sume mari.

  7. Împrumuți bani de la prieteni și familie pentru a paria.

  8. Te gândești doar la pariuri.

  9. Comiți orice ilegalitate pentru a face rost de bani pentru jocuri de noroc.

  10. Când te gândești la jocurile de noroc, devii anxios și îngrijorat.

Obține Ajutor Profesionist

Cel mai important pas pe care trebuie să îl faci dacă ai o problemă legată de jocurile de noroc este să o depistezi și să o recunoști. Această recunoaștere necesită mult curaj și determinare, mai ales dacă ai pierdut sume mari sau relații cu anumiți oameni. Nu renunța și nu lupta de unul singur.

Mulți oameni au fost în această poziție și au reușit să treacă peste problema pariatului excesiv. 

În România, una dintre organizațiile profesioniste la care poți apela este JocResponsabil.ro

Nu ezita să ceri ajutor profesioniștilor de acolo pentru orice problemă ai în legătură cu adicția și cu jocurile de noroc.

Mai mult decât atât, dacă ești de părere că ai putea fi în pericol, nu ezita să ceri ajutor și de la echipa BetBrain.ro. Experții noștri vor face tot posibilul ca tu să primești ajutor profesionist.

Reține, cheia către pariatul de succes este balanța, responsabilitatea și distracția!